Schmidt hoeft niet te vrezen: Benfica brengt statement uit na link met Mourinho

Reacties

Benfica speelt niet met de gedachte om Roger Schmidt te ontslaan. Dat benadrukt de Portugese topclub op het digitale thuis. Door de mindere resultaten van de laatste weken staat de positie van de Duitse oefenmeester onder druk.

Schmidt hoeft niet te vrezen: Benfica brengt statement uit na link met Mourinho

Sporting Portugal was Benfica afgelopen week twee keer de baas. Eerst in de Portugese beker, een aantal dagen later in de Primeira Liga. Door de nederlaag in Estádio José Alvalade lijkt Benfica titelprolongatie uit het hoofd te moeten zetten. Met nog zes wedstrijden op het programma beschikt Sporting over een voorsprong van vier punten. Bovendien heeft de koploper nog een duel tegoed.

Dat betekent dat het heet wordt onder de voeten van Schmidt, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de dubbele teleurstelling. Het bestuur van Benfica peinst er echter niet over om de voormalig trainer van PSV uit zijn functie te ontheven. In verschillende media zong maandag de naam van José Mourinho rond als mogelijke opvolger, maar daar is volgens de hoofdstedelingen niets van waar.

Volkomen onjuist
'Benfica wil graag verduidelijken dat de informatie over de zoektocht naar een nieuwe trainer volkomen onjuist is', meldde de club in een officieel statement. 'De focus van de hele voetbalafdeling en coach Roger Schmidt ligt volledig op het bereiken van de halve finale van de Europa League en het veiligstellen van zes overwinningen in de competitie.'

De link met Mourinho is saillant, omdat de Portugese oefenmeester in het verleden de Champions League won met FC Porto. Voorlopig lijkt Schmidt niet te hoeven vrezen. Record noemt nog een andere reden om hem niet op straat te zetten. De Portugese krant weet dat Benfica de Duitser en zijn staf in totaal 22 miljoen euro zou moeten betalen om zijn contract tot medio 2026 af te kopen.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2023/2024

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Sporting Lissabon
32
27
3
2
92-29
+63
84
2
Benfica
32
24
4
4
71-27
+44
76
3
FC Porto
32
20
6
6
60-26
+34
66
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.