Schmeichel spot met Engelsen: 'Has it ever been home?'

Reacties

Alsof er nog niet genoeg spanning op de wedstrijd zat. De Deense keeper Kasper Schmeichel heeft het vuurtje voor de halve finale tussen Engeland en Denemarken nog eens opgestookt.

Schmeichel spot met Engelsen: 'Has it ever been home?'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
nv
2 - 1
Denemarken
Denemarken

De goalie uit Denemarken was zestien toen hij door Manchester City naar Engeland gehaald werd en dus heeft Schmeichel aan den lijve ondervonden hoe pijnlijk het uitblijven van internationaal succes is voor Engeland. Ook dit EK is er weer hoop en klinkt het bekende voetballiedje 'Football's coming home' regelmatig op de televisie en op de tribunes.

'Has it ever been home?', vroeg een plagende Schmeichel (34) zich af in Engelse media. 'Ik weet het echt niet, hebben jullie ooit gewonnen?' Met dubbele gevoelens leeft Schmeichel niet, ondanks het feit dat hij meer dan de helft van zijn leven doorbracht in Engeland. 'Om eerlijk te zijn, ik heb er nog geen moment over nagedacht wat het zou betekenen om Engeland af te stoppen. Ik ben alleen maar bezig met Denemarken, wat er met het Engelse elftal aan de hand is betekent weinig voor me', is Schmeichel eerlijk.

Engeland en Denemarken staan woensdagavond tegenover elkaar op Wembley, de laatste keer dat de Engelsen de finale bereikten was in 1966, toen het WK ook gewonnen werd. Denemarken won het EK in 1992 en stond ook in 1984 in de halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.