Schlemielig Roda JC pakt slechts punt in De Galgenwaard

FC Utrecht en Roda JC Kerkrade hebben in De Galgenwaard voor spektakel gezorgd, maar schieten beide weinig op met het resultaat (3-3).

Voor het eerst had de scheidsrechter in de Eredivisie de steun van doellijntechnologie. Danny Makkelie kreeg de primeur met het HawkEye-systeem. Maar Roda JC beleefde ook door eigen toedoen in de Domstad een bijzondere avond.

Kristián Németh leverde daar zijn bijdrage aan. De Hongaarse aanvaller poetste eerst met succes de vroege openingstreffer van Cedric van der Gun weg en was hard op weg de Limburgers nog voor rust op voorsprong te zetten. Németh faalde echter in de veertigste minuut van elf meter.

Maar de rol van schlemiel was er voor Filip Kurto. De Poolse doelman zag niet veel later na de gemiste strafschop de bal na een vrije trap van Jens Toornstra op de lat belanden en vervolgens via zijn hoofd zelfs in het doel van Roda JC eindigen.

De ongelukkige actie van Kurto bleek niet de voorbode van een nederlaag van Roda JC. De ploeg van trainer Ruud Brood kwam in de tweede helft via een bekeken schot van Mark-Jan Fledderus weer langszij. Een kwartier voor het einde zette Németh op aangeven van Guus Hupperts de Limburgers zelfs op voorsprong. Met de 2-3 revancheerde de Hongaar zich voor zijn gemiste penalty, maar het was niet genoeg voor de drie punten.

Toornstra bleek in de slotfase namelijk een nieuwe plaag voor Kurto, die echter dit keer niets te verwijten viel bij de vrije trap van de Utrecht-middenvelder. Ondanks de tweede gele kaart voor Yoshiaki Takagi (FC Utrecht) en de grote kans voor Ard van Peppen bleef de 3-3 op het scorebord.

Met het resultaat schieten beide ploegen weinig op. Sterker nog, door de 4-1 zege van Heracles Almelo op RKC Waalwijk zakte zowel Roda JC als FC Utrecht een plaatsje net boven de rode streep.