Schinkels levert zijn contract bij Austria Kärnten in

Trainer Frenk Schinkels bood na de 0-3 thuisnederlaag tegen SV Mattersburg zijn ontslag aan. Het bestuur van Austria Kärnten stemde bij monde van voorzitter Mario Canori in met het verzoek.

Schinkels levert zijn contract bij Austria Kärnten in

Schinkels dacht al langere tijd na over een vervroegd vertrek bij de club. Kärnten kampt met financiële problemen waardoor investeren niet mogelijk is. De club stevent rechtstreeks op degradatie af, maar Schinkels zag tot voor kort nog mogelijkheden de boel te redden.

'De spelersgroep heeft altijd gezegd dat ze er voor willen gaan. Tegen Mattersburg zag ik dat voor het eerst niet terug op het veld. Daarom heb ik besloten terug te treden', aldus Schinkels in de Oostenrijkse media.

Als trainer van Kärnten boekte Schinkels, die in 2006 met Austria Wien kampioen van Oostenrijk werd, vijftien zeges, speelde hij vijftien keer gelijk en leed hij 33 nederlagen. De achterstand op een veilige plek op de ranglijst bedraagt momenteel acht punten. De club wil dinsdag een nieuwe trainer presenteren. Of Schinkels als technisch directeur - de andere functie die hij uitoefent bij de club - aanblijft, is nog onduidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen