Schinkels steekt geen energie meer in politieke spelletjes

Frenk Schinkels beleeft met Austria Kärnten een zeer matige seizoenstart in de Oostenrijkse Bundesliga. De Nederlandse trainer en technisch directeur moest zich de afgelopen periode vooral met politieke spelletjes bezighouden. Hij hoopt zijn aandacht snel weer op de sportieve prestaties te kunnen richten.

Schinkels steekt geen energie meer in politieke spelletjes

Austria Kärnten kreeg deze zomer pas in tweede instantie een licentie om in de Bundesliga uit te komen. De club uit Klagenfurt kampt met grote financiële problemen. Slechts door een garantstelling van 1,1 miljoen van de regionale overheid bleef Austria Kärnten behouden voor het hoogste niveau.

'Het gevaar bestaat dat we binnenkort opnieuw problemen met de licentie krijgen', aldus Schinkels in Oostenrijkse media. 'Het probleem is dat de politici het niet eens zijn. Sommigen staan achter de club, veel anderen niet.'

Als gevolg van de financiële problemen heeft Schinkels geen budget om zijn selectie te versterken. 'Ik wil geen energie meer steken in de licentieproblemen en me weer richten op mijn werk als technisch directeur. We kunnen helaas geen spelers aantrekken en daar heb ik me maar bij neer te leggen.'

De gevolgen zijn navenant. Na drie speeldagen in de Bundesliga is Austria Kärnten hekkensluiter met nul punten. De ploeg van Schinkels incasseerde al elf treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen