'Schiettent' PEC treft in verval geraakt Heracles

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Na de matige resultaten van de laatste weken heeft PEC Zwolle op bezoek bij Heracles Almelo behoefte aan een positief resultaat.

'Schiettent' PEC treft in verval geraakt Heracles
Speelronde: 17
Aftrap: zondag 18 december, 14.30 uur
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

• Heracles ontving PEC Zwolle vier keer eerder op het hoogste niveau, twee keer wonnen de Heraclieden (G1, V1).

• Heracles en PEC troffen elkaar in totaal 57 keer (alle competities), twintig keer was Heracles de sterkste (G18, V19).

• Alleen PEC Zwolle (elf) heeft een groter verval in punten dit seizoen ten opzichte van vorig jaar na zestien Eredivisie-speelronden dan Heracles (negen punten).

• Slechts 39 procent van de balcontacten van Heracles Almelo vond plaats op de helft van de tegenstander, het laagste percentage van alle Eredivisie-clubs dit seizoen.

• Joey Pelupessy miste in 2016 nog geen minuut in de Eredivisie en is samen met Luuk de Jong de enige veldspeler die alle 33 wedstrijden van begin tot einde meemaakte.

• PEC Zwolle kreeg in 2016 tot dusver meer doelpunten tegen dan elke andere Eredivisie-ploeg (zestig). PEC wist dit seizoen in meer Eredivisie-duels niet te scoren (acht) dan in het gehele afgelopen seizoen (zeven).

• Dit Eredivisie-seizoen heeft PEC Zwolle (7,4 procent, inclusief geblokkeerde schoten) de laagste schotconversie van binnen de zestien, vorig seizoen lag dit op 16,4 procent.

• Dirk Marcellis kan zijn honderdste overwinning in Eredivisie-verband boeken (W99, G53, V62).

Joey Pelupessy staat qua aantal speelminuten in 2016 op eenzame hoogte samen met PSV-spits Luuk de Jong.
Joey Pelupessy staat qua aantal speelminuten in 2016 op eenzame hoogte samen met PSV-spits Luuk de Jong.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.