Schalke naast Bayern, Augsburg opnieuw onderaan

In de Bundesliga heeft Schalke in een redelijk saai duel van Stuttgart gewonnen. Trainer Jos Luhukay beleefde met zijn FC Augsburg een mindere zaterdag door een late treffer van Freiburg.

Schalke 04 - VfB Stuttgart 3-1Schalke 04 is het nieuwe jaar goed begonnen. De thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart werd met 3-1 gewonnen.

Spectaculair was de zege op Stuttgart overigens niet. Joël Matip was al in de derde minuut trefzeker. VfB Stuttgart mocht blijven hopen op punten in Gelsenkirchen toen een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar onterecht wegens buitenspel werd afgekeurd.

Stuttgart stond slechts 1-0 achter, maar deed weinig om iets aan die score te veranderen. Pas in de 58ste minuut kreeg het publiek opnieuw een reden tot juichen. Een geplaatste corner eindigde op het hoofd van Kyriakos Papadopoulos, die Stuttgart de nekslag toebracht.

De thuisploeg kreeg nog enkele countermogelijkheden, maar telkens strandde de aanval op de Stuttgart-verdediging. Pas tien minuten voor tijd werd er weer gescoord. Een fraaie aanval werd door jongeling Julian Draxler afgemaakt: 3-0. Huntelaar fungeerde als aangever.

Voor Stuttgart redde Shinji Okazaki de eer. De Japanner kon de bal, nadat een schot van Cacau op de paal belandde, gemakkelijk binnen tikken waardoor 3-1 de eindstand was.

De drie punten zijn belangrijk voor de ploeg van Huub Stevens, die met Schalke op gelijke hoogte komt met lijstaaanvoerder Bayern München.

SC Freiburg - FC Augsburg 1-0 FC Augsburg is de hervatting in de Bundesliga in mineur begonnen. Door een nederlaag tegen concurrent SC Freiburg staat de ploeg nu op de laatste plaats. In de slotminuut won Freiburg (1-0), waardoor het de rode lantaarn weer overgeeft aan FCA.

De eerste mogelijkheid was voor Augsburg. Een kopbal van Torsten Oehrl werd gered door Freiburg-doelman Oliver Baumann. Augsburg was in de beginfase de betere ploeg, maar wist het overwicht niet in de score uit te drukken.

In de tweede helft zette Freiburg de bezoekers vaker onder druk, maar ook dit resulteerde niet in een doelpunt. Pas in de 88ste minuut viel het eerste en tevens enige doelpunt van de wedstrijd. Een rake kopbal van debutant Matthias Ginter dompelde de bezoekende ploeg van trainer Jos Luhukay in rouw.

Augsburg staat nu een punt achter op 1. FC Kaiserslautern, dat overigens wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Overige duels:1899 Hoffenheim - Hannover 96 0-0VfL Wolfsburg - 1. FC Köln 1-0 1. FC Nürnberg - Hertha BSC 2-0 1. FC Kaiserslautern - Werder Bremen 0-0 Foto: VI Images