Schalke blijft perfect, Maher stunt bij Villarreal

Schalke 04 heeft ten koste van FK Krasnodar zijn perfecte status in de Europa League in stand gehouden. Osmanlispor en Qarabag FK stuntten op vreemde bodem.

Schalke 04 – FK Krasnodar 2-0
Schalke 04 heeft zich verzekerd van een plaats in de knock-outfase van de Europa League. Die Königsblauen boekten in het thuisduel met FK Krasnodar de vierde overwinning op rij. In de eerste helft werd de basis gelegd voor het succes door zeer efficiënt om te gaan met de kansen. Want de twee mogelijkheden leverden ook twee goals op. FK Krasnodar slaagde er niet in met een antwoord te komen op de doelpunten van Junior Caicara en Nabil Bentaleb.

Olympique Nice – Red Bull Salzburg 0-2
Red Bull Salzburg heeft de laatste strohalm gepakt in de strijd om de tweede plaats achter het perfecte Schalke 04. De Oostenrijkse formatie pakte bij Nice zijn eerste punten, waarbij invaller Hee-Chan Hwang een hoofdrol vervulde. De Zuid-Koreaan stond tien minuten in het veld toen hij halverwege de tweede helft de ban brak. Een minuut na zijn openingstreffer was hij weer de gevierde man bij Red Bull nadat hij met een volley de zege op Nice veiligstelde. Het Franse antwoord van onder anderen Mario Balotelli was onvoldoende om een nederlaag te voorkomen.

PAOK –Qarabag FK 0-1
Qarabag heeft met een verrassende overwinning bij PAOK de beste papieren om na Fiorentina als nummer twee van Groep J te overwinteren in de Europa League. De club uit Azerbeidzjan had tot het bezoek aan Griekenland de laatste zeven Europese duels op vreemde bodem niet gewonnen. Dankzij een schitterende goal van Míchel, die in de 69ste minuut met een fenomenale knal de ban brak, kwam er een einde aan die reeks. Het was een hard gelag voor Diego Biseswar en Gerry Mendes Rodrigues, die door het verlies moeten vrezen voor een Europese uitschakeling.

Villarreal – Osmanlispor 1-2
Osmanilispor heeft zich in een gunstige uitgangspositie gemanoeuvreerd in Groep L. Met Adam Maher in de basis boekte de Turkse debutant in de Europa League een ongekend succes door het Villarreal op eigen veld op een 1-2 nederlaag te trakteren. Rodrigo Hernández poetste nog wel de Turkse openingstreffer van Pierre Webo weg, maar na de 1-2 van Raul Rusescu bleef het antwoord van Villarreal achterwege.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Alle standen zijn hier terug te vinden.