Schalke 04 geeft Bayer en Bayern het nakijken

Schalke 04 zette de confrontatie met concurrent Bayer Leverkusen gedecideerd naar zijn hand zette en kreeg de koppositie als bonus.

Schalke nam sportieve revanche voor de uitschakeling in de halve eindstrijd van de Duitse beker door Bayern München. De ploeg van trainer Felix Magath gaf titelkandidaat Bayer Leverkusen met 2-0 klop en nam de koppositie over van de Beierse concurrent.

Schalke 04 verdiende de overwinning dankzij een sterke eerste helft. Kevin Kuranyi bracht het verschil tot uitdrukking met twee treffers. Door het Doppelpack staat de aanvaller op zeventien treffers en is hij topscorer in de Bundesliga.

Leverkusen kwam er ook in de tweede helft niet aan te pas. De verdediging van Schalke was een te machtig blok voor de gasten, die door de tweede nederlaag op rij de titelaspiraties moet opbergen.