Weergaloze Robben schiet Bayern naar finale DFB-Pokal

Arjen Robben heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor Bayern München. De Nederlander was met een onnavolgbare solo verantwoordelijk voor de 1-0 winst bij Schalke 04.

Weergaloze Robben schiet Bayern naar finale DFB-Pokal

Pas in de tweede helft van de verlenging viel de beslissing in deze halve finalewedstrijd van de DFB-Pokal. Arjen Robben ontving de bal op eigen helft aan de rechterkant, gaf met een onnavolgbare dribbel drie Schalke-spelers het nakijken, trok naar binnen en schoot op de rand van de zestien met links verwoestend raak.

De ploeg van trainer Louis van Gaal verdiende de winst. In de rommelige eerste helft was Die Rekordmeister de bovenliggende partij, maar twee levensgrote kansen waren niet besteed aan Ivica Olic en Robben.

Na rust drong Schalke iets meer aan, maar veel verder dan een kans voor Kevin Kuranyi kwam de thuisploeg niet. Van Gaal nam maatregelen en bracht de van een enkelblessure herstelde Franck Ribéry in voor de moegestreden Olic. Toch was het niet Ribéry, maar Robben die de hoofdrol opeiste.

Bayern München blijft dus in de race voor drie prijzen. Op 15 mei neemt de ploeg het in de finale van de DFB-Pokal op tegen Werder Bremen, dat dinsdag FC Augsburg uitschakelde.

Bekijk hier al onze video's