Schalke 04 en Dortmund laten dure punten liggen

Schalke 04 en Borussia Dortmund hebben beide averij opgelopen in de achtervolging op koploper Bayern München, dat vanavond nog tegen Hamburger SV speelt.

1899 Hoffenheim – Schalke 04 3-2Schalke heeft door het verlies Bayern München de kans gegeven zijn koppositie te versterken. De ploeg, waar zowel Ibrahim Afellay als Klaas-Jan Huntelaar in de basis startte, kwam na een klein kwartier al met 1-0 achter.

Roman Neustädter maakte acht minuten voor rust die achterstand nog ongedaan, maar Schalke mocht na een benutte strafschop van Roberto Firmino opnieuw in de achtervolging. Atsuto Uchida leek de ploeg een punt te bezorgen, maar in de negentigste minuut was het Sven Schipplock, net een minuut in het veld, die de drie punten in Hoffenheim hield.

Borussia Dortmund – VfB Stuttgart 0-0Met name in de tweede helft was het wachten op een doelpunt van Borussia Dortmund. Julian Schieber, op dat moment vijf minuten binnen de lijnen, kreeg na een pass van Marco Reus een dot van een kans op 1-0, maar oog in oog met doelman Sven Ulreich faalde hij. In de laatste minuut raakte Robert Lewandowski met een knap schot nog de lat, net als Duits international Mats Hummels dat in de eerste helft had gedaan. Door het gelijkspel liep Dortmund voor de zesde keer in tien wedstrijden puntenverlies op.

Borussia Mönchengladbach – SC Freiburg 1-1Zonder de geblesseerde Luuk de Jong, maar met Roel Brouwers in de basis heeft Borussia Mönchengladbach zich niet kunnen ontdoen van Freiburg. Igor de Camargo opende vlak na rust de score, de gelijkmaker kwam op naam van Daniel Caligiuri uit een strafschop.

Het verschil op de ranglijst tussen de twee ploegen (respectievelijk negende en twaalfde) blijft een punt, waarbij aangetekend moet worden dat tussen de nummer vier en dertien in de Bundesliga maar vijf punten verschil zit.

Hannover 96 - FC Augsburg 2-0De supporters in de AWD-Arena kregen een foutenfestival voorgeschoteld. Hannover en Augsburg hadden de grootste moeite om voor gevaar te zorgen. Bij de eerste de beste sterke aanval van Hannover was het raak. Na een snelle combinatie kon Mame Biram Diouf van dichtbij inschieten.

Vlak voor tijd besliste Lars Stindl het duel. Na goed werk van Diouf krulde de middenvelder de bal in de verre hoek. Hannover 96, in de Europa League een van de tegenstanders van FC Twente, schaart zich hiermee in het linkerrijtje. FC Augsburg blijft troosteloos onderaan staan met zes punten.

1. FC Nürnberg - VfL Wolfsburg 1-0Beide ploegen begonnen voortvarend aan het duel, maar gingen in de eerste helft slordig om met de gecreëerde kansen. Na rust bleef de thuisploeg echter dominant en ging het op zoek naar een doelpunt. Deze viel een kwartier voor tijd; een voorzet van rechtsback Timothy Chandler werd met een snoekduik ingekopt door Timo Gebhart, die daarmee zijn eerste doelpunt in dienst van 1. FC Nürnberg maakte. Bij VfL Wolfsburg speelde Bas Dost de gehele wedstrijd mee. Foto: VI Images