Schalk mag transfervrij weg bij NAC Breda

Reacties

Alex Schalk (21) en NAC Breda gaan uit elkaar. In onderling overleg is besproken dat het voor de spits beter is dat hij zijn carrière elders vervolgt. 

Schalk mag transfervrij weg bij NAC Breda

Dat bevestigt technisch directeur Graeme Rutjes van de West-Brabantse club tegenover Voetbal International: 'Alex is op een leeftijd gekomen dat hij elke week moet spelen. Onze inschatting is dat dit voor hem moeilijk wordt in Breda. Het is voor hem beter dat hij vertrekt.'

Het contract van Schalk in Breda loopt nog tot medio 2015. Rutjes geeft aan dat NAC zich soepel op zal stellen wanneer een club interesse toont voor de spits, die de tweede helft van afgelopen seizoen op huurbasis voor Jong PSV in de Jupiler League speelde. In Eindhoven deed hij het naar behoren. Rutjes: 'Alex mag in principe transfervrij weg, al houden we wel een kleine slag om de arm. Wanneer een directe concurrent zich voor hem meldt, wordt het verhaal wellicht weer ietsje anders.' Volgens Rutjes heeft zich tot dusver nog geen club concreet voor Schalk gemeld.

Schalk debuteerde in het seizoen 2010/2011 bij NAC. In het daaropvolgende jaar maakte hij indruk door in een seizoen zes maal het net te vinden. Hoewel Schalk het seizoen daarop opnieuw vijf keer scoorde, zette zijn ontwikkeling niet door. Dit had mede te maken met de moeizame verstandhouding die Schalk onderhoudt met Nebojsa Gudelj. De coach van NAC ziet het niet zitten in de geboren Bredanaar.

Perica en Boateng
De selectie van NAC begint op maandag 30 juni weer met trainen. Rutjes verwacht dat Schalk voor die tijd elders onderdak heeft gevonden. Of Stipe Perica en Kingsley Boateng dan van de partij zijn, is onzeker. NAC is nog altijd in gesprek met Chelsea om Perica nog een jaar te huren, terwijl ook de gesprekken met AC Milan over het voor drie jaar overnemen van Boateng nog steeds lopen. Bij de Bredase club leeft de verwachting dat beide spelers komend seizoen tot de selectie behoren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.