Schalk: 'Go Ahead is beetje NAC in het klein'

Reacties

Alex Schalk maakt de overstap naar Go Ahead Eagles. De 21-jarige spits van NAC Breda is met de Deventer club tot een vergelijk gekomen over een contract voor één jaar met een optie voor een tweede seizoen.

Schalk: 'Go Ahead is beetje NAC in het klein'

Go Ahead Eagles neemt Schalk definitief over van NAC, waar zijn rol ondanks een nog een jaar doorlopend contract was uitgespeeld. Coach Nebojsa Gudelj heeft geen vertrouwen in de geboren Bredanaar.

'Go Ahead is een club die gevoelsmatig heel erg bij mij past', zegt Schalk tegen Voetbal international. 'Het is een beetje NAC in het klein. Ik hoop en verwacht bij deze club te doen wat me de laatste maanden bij NAC niet is gelukt: voetballen en doelpunten maken. Ik kijk er nu al naar uit om te beginnen in Deventer. Het gesprek met trainer Foeke Booy gaf me alle vertrouwen dat ik bij deze club ga slagen.'

Booy prijst zich gelukkig met Schalk tot zijn beschikking te hebben. 'Ik heb hem altijd een interessante speler gevonden, Alex is een jongen met scorend vermogen, een neusje voor de goal, tweebenig, snel. We hebben met Marnix Kolder en hem nu twee verschillende soorten spitsen in de selectie, dat is erg prettig, zo hebben we meer mogelijkheden', aldus de trainer op de clubwebsite.  

Direct analyses van alle WK-wedstrijden en -spelers lezen? Probeer VI Premium de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.