Schaars na rentree: 'Dit is wel effe een vreugdemomentje'

Reacties

Stijn Schaars maakte zaterdag na dertien maanden afwezigheid zijn rentree voor de hoofdmacht van PSV. De 31-jarige middenvelder viel vlak voor tijd in op bezoek bij Excelsior en stond meteen aan de basis van de 3-2 overwinning. Het maakte van Schaars een blij man.

Schaars na rentree: 'Dit is wel effe een vreugdemomentje'

'Het is wel effe een vreugdemomentje ja, dat je weer terug bent op de velden. En dan heb je ook nog een soort van assist in huis op de 3-2. Dat voelt dan wel goed ja. Dit is gewoon heerlijk, dit is waarvoor je zo hard hebt gewerkt', vertelde Schaars bij FOX Sports, even nadat hij Memphis Depay met een prachtige pass had bediend, waarna Jürgen Locadia de winnende maakte.

De terugkeer van Schaars bleef wel beperkt tot een paar minuten, omdat Nicolas Isimat-Mirin in de slotfase een rode kaart kreeg. 'Daardoor duurde het wat langer voordat ik erin kwam. En nu? Meer. Dit smaakt naar meer', stelde Schaars, die door een knieblessure in maart 2014 voor het laatst in actie kwam in de Eredivisie.

Of er in de laatste twee competitieduels met Heracles Almelo en ADO Den Haag nog meer minuten wachten voor de ervaren linkspoot, vertelde Phillip Cocu niet. Maar uiteraard was de PSV-coach verguld met diens succesvolle rentree. 'De pass van Schaars op Depay, waar de goal uitkwam van Locadia, was natuurlijk geweldig. Het hele team is blij voor hem. Stijn heeft er keihard voor gewerkt. Dat hij dan meteen zo'n belangrijke bijdrage levert is mooi.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.