Schaars: 'In de tweede seizoenshelft geven we niet meer op'

Stijn Schaars constateert dat PSV sinds de winterstop niet meer opgeeft als het op achterstand komt. PSV-trainer Phillip Cocu wilde volgens Schaars desondanks in de rust zijn hele elftal wisselen.

Op bezoek bij Go Ahead Eagles stond de Eindhovense ploeg na de eerste helft op een 2-0 achterstand, wat alles behalve geflatteerd was. Na de hervatting richtten de bezoekers zich echter op en in de slotfase werd alsnog een 3-2 overwinning geboekt, dankzij een late treffer van Bryan Ruiz.

Aanvoerder Schaars vond bij FOX Sports dat PSV zich niet zo had mogen laten aftroeven. 'We waren nog gewaarschuwd dat Go Ahead altijd sterk aan een duel begint en veel druk naar voren zet. Toch komen we in de eerste minuut op achterstand. Dat mag niet gebeuren, maar Go Ahead was heel scherp in de tegenaanval. We hadden geluk dat we slechts met een 2-0 achterstand de rust in gingen.'

Wisselen
In de kleedkamer haalde Cocu behoorlijk uit naar zijn elftal. 'Hij was zeer ontevreden en heeft ons gewaarschuwd dat dit zo niet kon. Cocu zei dat hij het nog tien minuten zou aankijken en dat hij anders een paar spelers zou wisselen. Het liefst wilde hij ons allemaal vervangen, zei hij.'

Na de woorden van Cocu richtte PSV zich op, zag Schaars. 'We kwamen vanuit het niets op 2-1 en speelden daarna een fantastische tweede helft. We zijn erin blijven geloven. Dat is het verhaal van onze tweede seizoenshelft. We geven niet meer op.'

Sinds de winterstop verloor PSV van Ajax en RKC Waalwijk, maar de overige zes duels leverden de Eindhovenaren een overwinning op. Het elftal van trainer Cocu is bezig aan een zegereeks die inmiddels vijf wedstrijden duurt.