Schaaf drukt oude liefde Werder dieper in de zorgen

Werder Bremen heeft aan het weerzien met trainer Thomas Schaaf slechte herinneringen overgehouden. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt verloor het méér dan alleen de wedstrijd (5-2).

Schaaf hervatte afgelopen zomer zijn trainerscarrière bij Eintracht Frankfurt, nadat hij in 2013 een einde had zien komen aan zijn langlopende huwelijk met Werder Bremen. Sinds 1972 was hij als (jeugd)speler en daarna als trainer verbonden aan Die Hanseaten.

De wedstrijd van zondag was dan ook zijn eerste tégen Werder. Voor Schaaf werd het een succes. De bezoekers uit Bremen hadden op slag van rust via Theodor Gebre Selassie nog wel een antwoord gehad op de openingstreffer van Alexander Meier, maar in de tweede helft greep de thuisploeg de zege.

Haris Seferovic, opnieuw Meier, Stefan Aigner en Marc Stendera schoten raak namens Eintracht Frankfurt. Maar daarmee was het leed niet geleden voor Werder, dat via voormalig Vitesse-verdediger Luca Caldirola de score een iets draaglijker aanzien gaf. De Italiaan maakte namelijk al vroeg zijn entree als vervanger van de geblesseerd geraakt aanvoerder Sebastian Prödl. Ook doelman Raphael Wolf haalde door een ogenschijnlijk zware kwetsuur het einde van het duel niet.

Werder, waar Eljero Elia niet eens de wedstrijdselectie had gehaald, zakte door het verlies naar de voorlaatste plaats in de Bundesliga. Schaaf staat er met Eintracht Frankfurt een stuk beter voor. De zevende plaats biedt zicht op een Europees startbewijs.