Scan bevestigt vrees voor lange absentie Ramsteijn

Feyenoord zal het enige tijd zonder Kaj Ramsteijn moeten stellen. De verdediger hield een ernstige knieblessure over aan het duel met AZ-aanvaller Roy Beerens.

Scan bevestigt vrees voor lange absentie Ramsteijn

Nader onderzoek in het ziekenhuis wees vandaag uit dat de vrees voor een lange afwezigheid van Ramsteijn terecht was. Clubarts Casper van Eijck bevestigde de eerste diagnose. 'MRI-onderzoek heeft vanmiddag uitgewezen dat Ramsteijn in ieder geval flinke schade aan de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft opgelopen, zoals wij al vreesden'.

Dinsdag volgt nog een aanvullende scan. Ramsteijn wordt vooralsnog conservatief behandeld en nog niet geopereerd. 'Het gewricht moet eerst tot rust komen', aldus Van Eijck.

De afgelopen zomer van Excelsior overgenomen Ramsteijn was dit seizoen de vaste linksback bij Feyenoord. De alternatieven voor deze positie, Bruno Martins Indi (de vervanger van Ramsteijn tegen AZ) en Miquel Nelom, zijn inmiddels wel weer fit.

Jerson Cabral, die tegen AZ niet in de basis startte, trainde vandaag individueel. De buitenspeler is herstellende van een lichte bovenbeenblessure. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's