SC Heerenveen verslaat Willem II in vermakelijk duel

SC Heerenveen is zondagmiddag met de schrik vrijgekomen in de wedstrijd tegen Willem II. De Tilburgers begonnen agressief en kregen tal van kansen, maar hielden het geen negentig minuten vol in het Abe Lenstra Stadion: 3-2.

In de derde minuut was Virgil Misidjan gevaarlijk. De aanvaller mocht volledig vrij op Heerenveen-keeper Kristoffer Nordfeldt af, maar had zo veel tijd nodig dat hij de mogelijkheid uiteindelijk niet benutte. Een paar minuten later was Marc Höcher dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet belandde na een redding van Nordfeldt op de paal.

Zodoende was de doelman van de Friezen al een paar keer getest, maar toen Ricardo Ippel van ongeveer twintig meter uithaalde verkeek de Zweed zich op het schot, waardoor Willem II met het nodige geluk op voorsprong kwam.

Naarmate de rust naderde, werd Heerenveen wel steeds sterker. Alfred Finnbogason en Filip Djuricic creëerden kansen, maar telkens stond Willem II-goalie David Meul in de weg. Heerenveen ging als de betere ploeg de kleedkamer in en straalde dat ook na rust uit. Yassine El Ghanassy toonde dat met een schot dat rakelings langs de paal ging. In de 53ste minuut was de huurling van West Bromwich Albion wél trefzeker. Na een mooie voorzet van Pele van Anholt plaatste de aanvaller de bal subtiel in de verre hoek: 1-1.

Vier minuten later was het El Ghanassy die Finnbogason van een voorzet voorzag. De IJslander bleef koel en zette zo zijn ploeg op voorsprong. Door de goal van de clubtopscorer leek het erop dat een overwinning Heerenveen niet meer kon ontgaan, aangezien de Tilburgers nauwelijks voor gevaar zorgden. Een smet voor de ploeg van Marco van Basten was het uitvallen (na een uur) van Djuricic.

Dat het tien minuten voor tijd alsnog 2-2 werd, was dan ook verrassend. Een impulsieve uithaal van Aurélien Joachim werd door Van Anholt van richting veranderd, waardoor Nordfeldt kansloos was: 2-2.

Willem II dacht een punt te gaan behalen, maar zo ver kwam het niet. Een ongelukkige handsbal van Philipp Haastrup in zijn eigen strafschopgebied resulteerde in een strafschop die benut werd door niemand minder dan Finnbogason.

Door de overwinning gaat Heerenveen FC Groningen voorbij op de ranglijst en staat het momenteel op de zevende plaats. Willem II staat nog altijd laatste met vijf punten achterstand op VVV-Venlo.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.