SC Heerenveen kan 'thuisscore' 2015/16 nu al overtreffen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. SC Heerenveen en Go Ahead Eagles openen de debatten van de 25ste speelronde.

SC Heerenveen kan 'thuisscore' 2015/16 nu al overtreffen
Speelronde: 25
Aftrap: vrijdag 3 maart, 20.00 uur
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf 

• SC Heerenveen maakte afgelopen weekeinde met een 3-0 zege op Roda JC Kerkrade een einde aan een magere reeks. De Friezen stelden zich daarmee eens te meer kandidaat voor een plek in de play-offs om Europees voetbal. Go Ahead Eagles zakte de voorbije weken naar de zestiende plaats door twee achtereenvolgende nederlagen.

• Pas voor de zesde keer fungeert SC Heerenveen in Eredivisie-verband als gastheer van Go Ahead Eagles. De balans is tot nu toe precies in evenwicht met twee overwinningen voor de Friezen, één gelijkspel en twee zeges voor de ploeg uit Deventer.

• SC Heerenveen verzamelde in de eerste twaalf thuisduels van dit Eredivisie-seizoen al 22 punten. Dat zijn er net zoveel als in de volledige voorbije jaargang.

• Bij de recente duels van SC Heerenveen vielen veel doelpunten uit standaardsituaties. Drie van de laatste vijf Eredivisie-goals van de ploeg van trainer Jurgen Streppel kwamen voort uit een doodspelmoment. Het moet Streppel zorgen baren dat acht van de laatste elf tegendoelpunten óók uit standaardsituaties vielen.

In Deventer won SC Heerenveen eerder dit seizoen met 1-3 ondanks een vroege treffer van de thuisploeg.
In Deventer won SC Heerenveen eerder dit seizoen met 1-3 ondanks een vroege treffer van de thuisploeg.

• Sinds de start van het seizoen 2011/12 ging SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion slechts eenmaal onderuit tegen een promovendus. Dat was op de eerste speeldag van het seizoen 2014/15 het geval. FC Dordrecht triomfeerde destijds verrassend met 1-2.

• Go Ahead Eagles wacht dit Eredivisie-seizoen nog altijd op een clean sheet in een uitwedstrijd. In de voorbije vijf duels op vreemde bodem incasseerde de promovendus telkens één doelpunt.

• Pedro Chirivella, die in de winterstop op huurbasis overkwam van Liverpool, voert nu al met twee assists ex aequo het 'aangeversklassement' aan bij Go Ahead Eagles. Ook Marcel Ritzmaier en Jarchinio Antonia kwamen dit seizoen tot twee assists.

• Kijken we alleen naar de resultaten in 2017, dan behaalden slechts acht clubs méér zeges dan de twee van Go Ahead Eagles, dat sinds de jaarwisseling gemiddeld één punt per wedstrijd pakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.