SC Heerenveen boekt bij NEC vierde overwinning op rij

SC Heerenveen heeft voor de vierde achtereenvolgende keer gewonnen. In Nijmegen wist de Friese formatie terug te komen van een achterstand en bezorgde het NEC alweer de derde nederlaag op rij. In stadion De Goffert werd het: 1-3.

De bezoekers hadden gezien de kansenverhouding de meeste aanspraak op de overwinning in Nijmegen. Liefst vier grote kansen kreeg het elftal van trainer Marco van Basten voor rust in de muisstille Goffert. Namens de Friezen kreeg Filip Djuricic (foto) al na vijf minuten de eerste mogelijkheid van de wedstrijd.

De Serviër kreeg de afgeslagen vrije trap van Joey van den Berg voor zijn voeten, maar stuitte vanaf vijf meter op de uitstekend keepende Gábor Babos. De Hongaar zorgde er persoonlijk voor dat zijn team zonder tegentreffer de rust in ging.

Babos maakte drie inzetten van Alfred Finnbogason onschadelijk, waarbij je ook kon stellen dat de topscorer van Heerenveen de scherpte miste oog in oog met de ervaren doelman. Het zwak spelende NEC bood nauwelijks tegenstand en wist alleen via dode spelmomenten wat speldenprikjes uit te delen.

VoorsprongNa de hervatting een meer aanvallende Nijmeegse formatie die na een uur, enigszins tegen de verhouding in, op voorsprong kwam dankzij Ruud Boymans. NEC-aanvoerder Ryan Koolwijk stuurde met een snel genomen vrije trap Nick van der Velden de diepte in, die vervolgens de tussentijds aangetrokken aanvaller bediende: 1-0.

Lang kon de Nijmegen Eendracht Combinatie niet genieten. Krap tien minuten na de openingstreffer werd de 1-0 voorsprong omgebogen in een 1-2 achterstand dankzij de fraaie treffer van Djuricic. Op aangeven van Yassine El Ghanassy krulde de technisch begaafde Serviër, die vlak voor tijd de 1-3 eindstand zou bepalen, de bal achter de kansloze Babos.

Daarvoor had Finnbogason al de gelijkmaker voor zijn rekening genomen. Ditmaal had de IJslander het vizier wel op scherp, waarop hij zijn twintigste seizoentreffer aantekende. Door de knappe overwinning op NEC zette Heerenveen de sterke reeks voort en houdt het uitzicht op de plaatsen die recht geven op Europees voetbal.

Heerenveen bezet de negende positie in de Eredivisie met 35 punten uit 27 competitiewedstrijden, terwijl NEC met een punt meer op de achtste plaats staat.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.