SC Heerenveen boekt bevrijdende zege op NAC Breda

SC Heerenveen heeft zaterdagavond eindelijk zijn eerste overwinning van dit Eredivisieseizoen behaald. Na zes wedstrijden zonder succes zegevierden de Friezen op eigen veld met duidelijke cijfers tegen NAC Breda: 2-0.

De thuisploeg was in de eerste helft de bovenliggende partij en had niet veel tijd nodig om op een voorsprong te komen. De eerste Friese kans van de wedstrijd (in de negende minuut) leverde meteen een doelpunt op. Na een één-tweetje met Filip Djuricic rondde aanvaller Alfred Finnbogason oog in oog met doelman Jelle ten Rouwelaar koelbloedig af: 1-0 (zie foto linksboven). Het was het zevende doelpunt in zes officiële wedstrijden van de IJslandse spits.

Heerenveen verdubbelde zijn voorsprong vlak vóór rust door een doelpunt van Daniël de Ridder. De volledig vrijstaande buitenspeler werd vanaf het middenveld perfect bediend door Sven Kums en kon met rechts knap binnenschieten in de korte hoek: 2-0.

Na rust toonde NAC zich veel strijdvaardiger dan in de eerste helft en dook eindelijk een paar keer dreigend voor het doel van Kristoffer Nordfeldt op. Nemanja Gudelj had in de 53ste minuut een levensgrote kans op de aansluitingstreffer, maar de Zweedse doelman van Heerenveen keerde de kopbal van de Serviër met een fraaie reflex.

NAC domineerde ook de rest van de tweede helft en had twintig minuten vóór tijd opnieuw een grote kans. Opnieuw bracht Nordfeldt knap redding op een schuiver van aanvaller Alex Schalk.

Vlak daarna was er opnieuw opwinding in het strafschopgebied van Heerenveen nadat verdediger Ramon Zomer hands zou hebben gemaakt. Scheidsrechter Van Sichem weigerde de bal echter op de stip te leggen, tot grote woede van de spelers van NAC, die er ook in de resterende minuten van de wedstrijd niet meer in slaagden Nordfeldt te kloppen.

NAC bleef door de 2-0 nederlaag voor de vierde keer op rij vanaf de competitiestart zonder uitzege. De kwakkelende ploeg van trainer John Karelse leed alweer de vierde nederlaag van dit Eredivisieseizoen. Foto: VI Images