SC Freiburg kan zich niet revancheren tegen Stuttgart

SC Freiburg is er niet in geslaagd de vierde plaats in de Bundesliga over te nemen van Schalke 04 en zich te revancheren voor de bekeruitschakeling tegen VfB Stuttgart, de tegenstander van zondag. In de Mercedes-Benz-Arena won de thuisploeg met 2-1.

SC Freiburg kan zich niet revancheren tegen Stuttgart

Bij een overwinning zou Freiburg de felbegeerde vierde plaats overnemen van Schalke 04, dat zaterdag met 1-0 verloor van Eintracht Frankfurt. Die vierde plaats geeft recht op de voorronde voor Champions League-voetbal.

De ploeg van trainer Christian Streich was de klap van afgelopen woensdag duidelijk nog niet teboven. Freiburg liep door de 2-1 nederlaag tegen Stuttgart de bekerfinale mis tegen landskampioen Bayern München. Waar een ieder rekening hield met een getergd Freiburg, waren juist Die Schwaben gretig.

Namens Stuttgart verzorgden Christian Gentner en Vedad Ibesevic de doelpunten. Beide treffers werden voorbereid door middenvelder Martin Harnik (foto). Met name zijn assist op Gentner was er een van pure klasse. De Oostenrijker legde met een subtiele pass de bal panklaar op het hoofd van de aanvoerder. In de slotfase bepaalde invaller Ivan Santini de eindstand op 2-1.

Door de winstpartij op Freiburg stijgt Stuttgart naar de tiende plaats in de Bundesliga met 39 punten uit dertig wedstrijden. Freiburg blijft ondanks de nederlaag steken op plaats vijf in Duitsland met 45 punten. De achterstand op nummer vier Schalke 04 bedraagt een punt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen