SC Cambuur ziet toekomst in Oostenrijks talent Savic

SC Cambuur wil zich graag versterken met Stefan Savic, die tijdens een proefperiode een goede indruk achterliet in Leeuwarden. De Oostenrijkse aanvaller heeft een aanbieding in beraad.

SC Cambuur ziet toekomst in Oostenrijks talent Savic

Savic (19) kan bij Cambuur een contract voor twee seizoenen tekenen, met een optie voor nog eens twee jaar. 'Hij is een hele talentvolle jongen en kan zich ontwikkelen tot goede voetballer', aldus directeur Gerald van den Belt tegen Voetbal International. Cambuur ziet in Savic vooral een speler voor de toekomst. 'Voor de basis is hij op dit moment nog wat te licht. Daar moet hij naartoe groeien.'

Cambuur wil Savic langzaam brengen, maar het is de vraag of de speler, die als 10 en vleugelspits uit de voeten kan, dat scenario ziet zitten. 'Dat wachten we af', aldus Van den Belt. 'We hebben hem vorige week een contract aangeboden en daar hebben we nog geen reactie op gehad. Het zou kunnen dat hij op andere clubs wacht.'

Savic kwam na een stage bij sc Heerenveen in Leeuwarden terecht. 'Maar het is niet zo dat we Heerenveen op deze manier de loef willen afsteken', vervolgt de Cambuur-directeur. 'Savic is gewoon een prima voetballer. In Heerenveen was geen plek voor hem.' Desondanks liet Heerenveen-trainer Marco van Basten zich enkele keren lovend uit over Savic.

Plet
De Leeuwarders gooiden onlangs ook een lijntje uit naar Glynor Plet, die na het ontbinden van zijn contract bij FC Twente transfervrij is. Cambuurs avances waren tevergeefs, zo bleek al snel. 'We hebben Plet een voorstel gedaan, maar dat zag hij niet zitten. We hadden niet het idee dat hij Cambuur als serieuze optie zag', vertelt Van den Belt. Plet werd ook benaderd door Roda JC, maar zette die club in vooralsnog in de wachtkamer.

De jacht naar een extra spits staat nu op een laag pitje in Leeuwarden. 'We willen alleen een speler halen als hij écht goed is, anders beginnen we er niet aan. We zijn tevreden over Michiel Hemmen en hebben nog een aantal alternatieven achter de hand, zoals Martijn Barto, Kevin Brands en Cristovao.' (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen