SC Cambuur wint eindelijk weer op vreemde bodem

SC Cambuur-Leeuwarden heeft maandag voor het eerst sinds vijf uitwedstrijden weer eens op vreemde bodem gewonnen in de Jupiler League. De ploeg van trainer Alfons Arts was in het Heesen Yachts Stadion met 3-1 te sterk voor FC Oss.

In een evenwichtige wedstrijd was het aanvaller Michiel Hemmen die de Geelblauwen aan het einde van de eerste helft op voorsprong zette. Diezelfde Hemmen moest na 65 minuten het veld verlaten met een rugblessure voor Martijn Barto, die even later betrokken was bij de 2-0 voor Cambuur.

De 28-jarige aanvaller zag zijn schot vanaf het zestienmetergebied van richting veranderd worden door FC Oss-aanvoerder Marcel van der Sloot. Vlak voor tijd was het opnieuw Van der Sloot die scoorde, alleen dit keer in het Cambuur-doel. Na de treffer drong Oss nog aan, maar kwam de zege van Cambuur niet meer in gevaar. Johnny de Vries besliste het duel in blessuretijd definitief.

De club uit Oss verloor alweer voor de achtste keer dit seizoen en blijft daardoor onderin de Jupiler League hangen met slechts vier punten voorsprong op rode lantaarndrager Excelsior. De ploeg uit Friesland klimt door deze overwinning naar een zevende plaats met zeven punten achterstand op koploper MVV.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.