SC Cambuur stelt Rob Maas aan als trainer

Reacties

Rob Maas is de nieuwe trainer van SC Cambuur. De oud-prof vertrok afgelopen maand bij Vitesse, waar hij het seizoen afmaakte als hoofdtrainer na het vertrek van Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv.

SC Cambuur stelt Rob Maas aan als trainer

Maas tekende een contract tot medio 2017 met een optie op nog een seizoen. 'Bij Rob hadden we meteen een goed gevoel en dit komt met name door de energieke, aanvallende manier van voetballen waar hij voor staat. Dat type voetbal zit hier bij SC Cambuur in het DNA. We hebben alle vertrouwen dat we er met Rob aan het roer een fantastisch seizoen van gaan maken', zegt technisch directeur Henry van der Vegt.

Onder leiding van de 46-jarige Maas eindigde Vitesse als negende, hetgeen ontoereikend was voor deelname aan de play-offs. Op het moment dat Maas instapte stond Vitesse op de vijfde plaats. Na de winterstop zetten de Arnhemmers slechts vier van de zeventien duels in de Eredivisie in winst om.

Fred Grim was eveneens in beeld bij SC Cambuur, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie. De KNVB wilde niet meewerken aan een vertrek van de coach van Jong Oranje naar Leeuwarden.

SC Cambuur zag eerder deze maand trainer Marcel Keizer vertrekken naar Jong Ajax. Keizer nam in februari de taken over van de opgestapte Henk de Jong.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.