SC Cambuur maatje te klein voor Köln

SC Cambuur heeft de oefenwedstrijd tegen 1. FC Köln verloren. Het werd 2-1 in het Oostenrijkse Kitzbühel.

Cambuur bood de Bundesliga-club in de eerste helft behoorlijk partij en kwam in de dertiende minuut bijna op voorsprong via een van richting veranderde voorzet van Furdjel Narsingh.

De club uit Leeuwarden kwam vroeg in het tweede bedrijf op achterstand. Bard Finne zette laag voor vanaf rechts, waarna Etiënne Reijnen de bal in zijn eigen doel gleed. Sebastian Steblecki was twintig minuten voor het einde dicht bij de gelijkmaker, maar het was Köln dat opnieuw toesloeg. Finne verschalkte Leonard Nienhuis met een diagonaal schot. In de slotfase redde invaller Valmir Berisha de Leeuwarder eer door de 2-1 te maken op aangeven van Torino Hunte. Kort daarna liet Sander van de Streek nog een reuzenkans op de 2-2 liggen.

Cambuur begint het nieuwe seizoen op 8 augustus met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Klik hier om de eerdere oefenresultaten van de ploeg van Henk de Jong te bekijken.

Cardiff City - Sparta Rotterdam 1-0
Eerstedivisionist Sparta Rotterdam verloor nipt van Championship-club Cardiff City. De club uit Wales maakte in de 69ste minuut het verschil via een doelpunt van Anthony Pilkington.