Cambuur legt het na rust af tegen De Graafschap

Reacties

Twee oefenwedstrijden binnen 24 uur was toch wat te veel voor SC Cambuur. De Graafschap won zaterdag, na een spectaculaire wederopstanding, van de Leeuwarders (2-3).

Cambuur legt het na rust af tegen De Graafschap

Het duel in Kollum werd gespeeld op de zeventigste geboortedag van Fritz Korbach. Die had als trainer beide clubs met wisselend succes onder zijn hoede, maar liet wel een onuitwisbare indruk na als ongepolijste persoonlijkheid in het volgens hem zo gemaakte voetbalwereldje. De publiekslieveling overleed in augustus 2011, waarna hij werd opgebaard in het Cambuur Stadion.

Onder Korbach speelde De Graafschap onder meer zijn beste seizoen in de Eredivisie ooit, door met spectaculair voetbal als achtste te eindigen. Bij Cambuur was hij twee periodes in dienst. In 1987 liep hij net promotie mis, in 1994 miste het beruchte Korbach-effect zijn uitwerking op de ploeg die degradeerde naar de Eerste Divisie.

Fritz Korbach trainde zowel SC Cambuur als De Graafschap. Hij zou zaterdag 70 jaar zijn geworden.
Fritz Korbach trainde zowel SC Cambuur als De Graafschap. Hij zou zaterdag 70 jaar zijn geworden.

Korbach zou trots zijn op zijn twee voormalige clubs, die nu voor het derde seizoen in de historie samen in de Eredivisie actief zijn. En geheel volgens zijn filosofie maakten de beide elftallen er een vermakelijk potje van.

Cambuur nam vlak voor rust het initiatief, toen Sander van de Streek (foto) vanuit een corner de 1-0 op het bord zette. Nadat Bartolomew Ogbeche vlak na de hervatting de score had verdubbeld, leek het pleit beslecht. Maar Erik Quekel deed meteen wat terug (2-1). De Graafschap-trainer Jan Vreman besloot daarna zijn hele elftal te wisselen, op keeper Hidde Jurjus na.

De kleine tweeduizend aanwezigen zagen daarna Shant Bedrosian gelijkmaken, waarna Aleksandar Jankovic De Superboeren tien minuten voor tijd de overwinning bezorgde. Smetje op de middag was de enkelblessure van Ted van de Pavert, van wie niet zeker is of hij de competitiestart met De Graafschap haalt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.