SC Cambuur degradeert na drie jaar uit Eredivisie

Reacties

SC Cambuur is zondagmiddag door de 6-2 nederlaag bij PSV voor de derde keer in de historie gedegradeerd. Het gat met nummer zeventien De Graafschap (vier punten) is met nog één duel te gaan te groot om nog te ontsnappen via de play-offs.

SC Cambuur degradeert na drie jaar uit Eredivisie

Cambuur moest winnen in Eindhoven om nog kans te houden op lijfsbehoud, maar slaagde niet in die missie. Na drie jaar op het hoogste niveau keren de Leeuwarders komend seizoen terug in de Jupiler League. Het aantal seizoenen dat Cambuur sinds de oprichting in de Eredivisie speelde, blijft daarmee voorlopig op zeven steken.

In de laatste twee duels vóór de winterstop boekte Cambuur onder leiding van toenmalig trainer Henk de Jong nog hoopgevende zeges op NEC (3-1) en Excelsior (1-4). Het begon daardoor als nummer zestien aan 2016. Dit kalenderjaar kwamen daar echter nog maar vijf punten bij. Ook het vertrek van De Jong, die plaatsmaakte voor Marcel Keizer, bood geen soelaas.

Op sportief vlak is er met nog één speelronde voor de boeg geen uitweg meer voor Cambuur. Mogelijk verandert het oordeel van de KNVB over de misstanden bij FC Twente daar nog iets aan. Lees hier de scenario's die dan eventueel in werking treden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.