Santos bezorgt NEC zuinige zege op Willem II en vijfde plaats

Reacties

Geen ploeg pakt dit seizoen zoveel punten op eigen veld als NEC. Ook Willem II kon geen vuist maken om de reeks van de Nijmegenaren te doorbreken (1-0).

Santos bezorgt NEC zuinige zege op Willem II en vijfde plaats

NEC sloot de eerste competitie af met een fraaie zege op Feyenoord, waarna het de vraag was of de Nijmegenaren hun beste spelers konden behouden na de winterstop. Vooralsnog spelen Anthony Limbombe en Christian Santos gewoon nog in De Goffert, alleen Rens van Eijden werd verkocht aan Dinamo Moskou.

Het gemis van de aanvoerder in het hart van de defensie werd niet voelbaar in de eerste helft tegen Willem II. De Tilburgers waren vooral van afstand gevaarlijk, via Erik Falkenburg met een plaagstoot, Lucas Andersen met een vrije trap en ex-NEC'er Nick van der Velden met een geweldige uithaal van ver. Brad Jones, nieuw in het doel van de Nijmegenaren, kwam verder geen moment in de problemen.

Het was NEC dat de klok sloeg op eigen veld. Santos was tot twee keer toe met het hoofd gevaarlijk, op aangeven van Navarone Foor en later Todd Kane. De grootste kans was misschien wel voor Joey Sleegers, die na terugleggen van Limbombe in kansrijke positie volledig mis trapte. De Belg was bij vlagen weer ongrijpbaar op de linkerflank en stond met een knal van afstand ook aan de basis van de 1-0.

NEC kreeg in de eerste helft de beste kansen tegen Willem II.
NEC kreeg in de eerste helft de beste kansen tegen Willem II.

Willem II reikte NEC echter de helpende hand, toen Stijn Wuytens zich in de baan van het schot draaide en hands maakte. Santos trapte het buitenkansje onberispelijk binnen, waarmee hij voor zijn twaalfde van het seizoen tekende. En bijna kreeg hij ook de kans op zijn dertiende, want Jordens Peters speelde met vuur toen hij de Venezolaan op de rand van de zestien haakte. Want voor hetzelfde geld had scheidsrechter Jochem Kamphuis opnieuw naar de stip gewezen.

Kamphuis gaf de Tilburgers vlak voor tijd alsnog het nadeel van de twijfel, toen Frank van der Struijk met al geel op zak hard het duel aanging met Wojciech Golla en van het veld moest. Na een tweede helft, waarin Willem II ondanks het inbrengen van nieuweling Andy Kawaya geen kansen creëerde en NEC loerde op de counter, hield het publiek nog wel even zijn adem in bij een vrije trap van Kawaya, maar Jones stond goed opgesteld.

Zo zet NEC de opmars voort die het in 2015 begonnen was en stoot de promovendus Heracles Almelo van de vijfde plaats in de Eredivisie. Willem II blijft dertiende, al is het gat met de nummer zestien FC Twente geslonken tot twee punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.