Santini helpt vernieuwd Anderlecht met droomdebuut aan vliegende start

Reacties

Anderlecht is het seizoen in de Jupiler Pro League begonnen met een eclatante overwinning. Op bezoek bij KV Kortrijk kende de vrijwel helemaal vernieuwde ploeg van trainer Hein Vanhaezebrouck geen enkele moeite met de gastheren. Debutant Ivan Santini (nota bene ex-Kortrijk) was met een hattrick de grote man.

Santini helpt vernieuwd Anderlecht met droomdebuut aan vliegende start
Kortrijk
Kortrijk
1 - 4
Anderlecht
Anderlecht

Paars-Wit eindigde vorig seizoen als tweede in de reguliere competitie, om in de play-offs om het landskampioenschap uiteindelijk zelfs nog een plekje te zakken. Daarom moest het anders bij de recordkampioen, die in mei in handen kwam van Marc Couke. 'We zoeken niet alleen grote namen, maar ook namen die hier groot kunnen worden', zo sprak de nieuwe eigenaar annex geldschieter bij zijn presentatie.

En dus stond er zaterdag op visite bij Kortrijk - dat vorig seizoen de play-offs om de titel op een haar na misliep - een vrijwel volledig gerenoveerd elftal zonder grote vedettes aan de aftrap. Van de elf basisspelers van Vanhaezebrouck stonden alleen Adrien Trebel, Pieter Gerkens en Alexis Saelemaekers ook vorig seizoen onder contract bij Anderlecht. Uitgerekend die twee laatstgenoemde jongelingen legden in de eerste helft met puntgave assists op twee debuterende spitsen de basis voor de overwinning.

Gerkens gaf na exact twee minuten goed voor op Santini, de 29-jarige Kroaat (overgekomen van Caen) kopte de bal knap met een boog in de verre hoek. Juichen deed hij niet, aangezien hij tussen 2013 en 2015 twee seizoenen in Kortrijk speelde. Na een halfuur spelen verdubbelde Landry Dimata (door de komst van Wout Weghorst definitief overbodig geworden bij VfL Wolfsburg) de voorsprong. Na een heerlijke pass van Saelemaekers kopte hij vallend raak: 0-2.

Ivan Santini (nummer 19) kopt de bal namens Anderlecht in de verre hoek: 0-1 tegen KV Kortrijk.
Ivan Santini (nummer 19) kopt de bal namens Anderlecht in de verre hoek: 0-1 tegen KV Kortrijk.

De twee aanvallers (samen juichend op de hoofdfoto bovenaan) maakten van de 0-3 kort na rust een duo-productie. Het schot van Dimata werd gekraakt, maar daardoor kon Santini vervolgens simpel raak tikken. De Kroaat vervolmaakte zijn hattrick een kwartier voor tijd. Kortrijk-doelman Thomas Kaminski (ex-Anderlecht) gooide de bal volledig verkeerd uit, waardoor Santini de bal kon oppikken en met een schitterend boogje de 0-4 op het bord kon zetten. Met een ongelukkige eigen goal bepaalde Ognjen Vranjes in de slotfase de eindstand.

Door de ruime zege is Anderlecht voorlopig koploper, ook al zijn er in de Belgische competitie nog maar twee wedstrijden gespeeld. Op vrijdagavond opende Standard Luik het bal thuis tegen AA Gent, de ploeg van Michel Preud'homme won in een aantrekkelijk duel met 3-2 van AA Gent. Regerend landskampioen Club Brugge (dat vorige week ook al de Super Cup pakte) opent de competitie zondag om 14.30 uur met een thuiswedstrijd tegen KAS Eupen.

Pro League

Stand Pro League 2018/2019

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
30
18
9
3
63-31
+32
63
2
Club Brugge
30
16
8
6
64-32
+32
56
3
Standard Luik
30
15
8
7
49-35
+14
53
4
Anderlecht
30
15
6
9
49-34
+15
51
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Za 28 jul. 2018

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.