'Sanmartean hoort helemaal niet in de Eredivisie'

FC Utrecht deed met Kevin Vandenbergh deze zomer slechts één aankoop. De grootste aanwinst bleek echter al deel uit te maken van de selectie. Na een half jaar vol blessureleed is Lucian Sanmartean in het nieuwe seizoen uitgegroeid tot publiekslieveling.

'Ik ben geen ster, mensen moeten me zien als één van de elf', zegt Sanmartean in de nieuwe Voetbal International. De 27-jarige Roemeen blijkt de bescheidenheid zelve, want door anderen wordt de kleine dribbelaar de hemel in geprezen.

'Een geweldenaar, echt, hij is met niemand vergelijkbaar', zegt Nordin Wooter, die met Sanmartean samenspeelde bij Panathinaikos en FC Utrecht attent maakte op de Roemeen. 'Eigenlijk hoort hij helemaal niet in de Eredivisie', had Alje Schut al snel gezien, 'want ook bij PSV en Ajax zou hij er in mijn ogen bovenuit steken.'

Coach Willem van Hanegem waakt voor euforie, maar steekt tegelijkertijd de loftrompet. 'We moeten niet met z'n allen meteen te lyrisch doen. Maar voetbaltechnisch kan hij met de grote spelers mee en mentaal heeft hij zéker alles om te slagen.'

In de nieuwe VI nummer 36, die vanaf woensdag in de winkel ligt, lees je verder over de moeilijke periode die Sanmartean meemaakte in Griekenland en over het lange traject dat hem uiteindelijk bij FC Utrecht bracht. Klik hier voor de volledige inhoud van de nieuwe Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's