Sankoh door Augsburg beloond met contractverlenging

Gibril Sankoh heeft zijn contract bij FC Augsburg met één jaar verlengd. De voormalig FC Groningen-speler kende een moeizame start bij de promovendus en werd zelfs door trainer Jos Luhukay gepasseerd.

Sankoh door Augsburg beloond met contractverlenging

De 28-jarige Sankoh promoveerde in zijn eerste seizoen met Augsburg naar de Bundesliga. Op de Augsburg-website wordt gemeld dat er geen ontbindende clausule is als de ploeg degradeert.

Bij de start van de Bundesliga kreeg de in Sierra-Leone geboren Sankoh, die over een Nederlands paspoort beschikt, veel kritiek. 'Tegen Borussia Mönchengladbach (1-0 overwinning) heeft Sankoh laten zien dat hij nog van grote waarde voor ons kan zijn', meldt Luhukay in de Augsburger Allgemeine.

'Ik was ook niet blij met mijn prestaties', constateert Sankoh. 'Maar dat hoort nu tot het verleden. Ik heb nu mijn ritme terug en probeer simpel te spelen. Tegen Borussia ging dat goed.'

De ploeg, waar onder anderen ook Lorenzo Davids, Marcel de Jong, Nando Rafael en Paul Verhaegh onder contract staan, staat op de zeventiende plaats met één punt voorsprong op hekkensluiter SC Freiburg. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's