Sander Keller tekent nieuw contract bij FC Utrecht

Sander Keller voetbalt ook de komende drie seizoenen nog in het shirt van FC Utrecht. De centrale verdediger verlengde zijn lopende verbintenis met twee jaar tot de zomer van 2012.

Sander Keller tekent nieuw contract bij FC Utrecht

'FC Utrecht slaat een nieuwe weg in. Dat laat het zien door de aankopen die er al zijn gedaan', reageert de 29-jarige Amsterdammer op de website van zijn club. 'Ik ben blij dat ik deel uitmaak van de toekomstplannen van de club. Ik zie het als een blijk van waardering en ik zie er naar uit zaterdag weer aan de slag te gaan met de vernieuwde ploeg.'

Keller is al sinds het seizoen 2003/04 een vaste waarde bij FC Utrecht. Hij debuteerde op 21 april 2000 tijdens een uitduel met Fortuna Sittard. De daaropvolgende drie seizoenen kwam hij uit voor RBC Roosendaal, waarna hij in de zomer van 2003 terugkeerde in Stadion Galgenwaard. Tijdens de afgelopen competitie kwam hij 29 duels in actie en maakte hij vijf doelpunten. Alleen Cedric van der Gun scoorde vaker.

'Als centrale verdediger heeft hij de afgelopen seizoenen goed gepresteerd', vertelde technisch directeur én trainer Foeke Booy over Keller. 'En hij is bovendien van meerwaarde bij spelhervattingen.' De verdediger scoorde vooral met kopballen na hoekschoppen.

Bekijk hier al onze video's