Sánchez krijgt van UEFA wél waardering

Reacties

Ondanks een verliesbeurt op bezoek bij Olympique Lyon (3-1) staan drie Ajacieden in het Team van de Week van de Europa League. Doelpuntenmaker Kasper Dolberg, invaller Kenny Tete en Davinson Sánchez speelden donderdag goed genoeg voor een ereplaats.

Sánchez krijgt van UEFA wél waardering

Vooral de aanwezigheid van laatstgenoemde is opvallend te noemen. De prestaties van Sánchez werden in Nederland geprezen, maar in Frankrijk moest men niets hebben van de Colombiaan. Zowel L'Equipe als France Football gaf de mandekker een 5. Tete speelde tegen Olympique Lyon maar een half uur mee, maar maakte tijdens zijn invalbeurt genoeg indruk om het Team van de Week te halen. Dolberg was verantwoordelijk voor de openingstreffer tegen de Fransen.

Alexandre Lacazette was de grote man aan de zijde van Olympique Lyon. De spits maakte twee treffers, waarvan één vanaf de strafschopstip. Uiteindelijk bleek het niet genoeg te zijn voor de thuisploeg. Omdat er met 3-1 gewonnen werd van Ajax, krijgen ook Nabil Fekir en aanvoerder Maxime Gonalons een plek in het Team van de Week.

In de andere wedstrijd in de halve finale wist Manchester United Celta de Vigo op een 1-1 gelijkspel, voldoende voor de andere plek in de eindstrijd. Marouane Fellaini maakte de Engelse treffer en werd beloond met een plek in het team net als ploeggenoten Henrikh Mkhitaryan en Antonio Valencia. Bij Celta de Vigo kreeg voormalig Ajax-target Pione Sisto een goede beoordeling, ook keeper Sergio Álvarez blonk uit.

De samenvatting van de wedstrijd Olympique Lyon - Ajax

Samenvatting: hoe Ajax zich naar de finale vecht

De samenvatting van de wedstrijd Manchester United - Celta de Vigo

Samenvatting: hoe Man Utd de finale tegen Ajax bereikt
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.