Sampaoli ziet 'grote droom' van Chili als verplichting

Reacties

Bondscoach Jorge Sampaoli van Chili toonde zich na het behalen van de finale van de Copa América in eigen land een blij man. Het bereiken van de eindstrijd was volgens hem het minste wat zijn ploeg kon doen voor het eigen publiek.

Sampaoli ziet 'grote droom' van Chili als verplichting

De coach ziet de finaleplaats als een bekroning voor een toernooi dat voor het gastland was doorspekt met controverse. Eerst was vedette Arturo Vidal in beschonken toestand betrokken bij een auto-ongeluk, maar mocht hij tóch bij de selectie blijven. Later werd Gonzalo Jara geschorst omdat hij zijn vinger in het achterwerk van Uruguyaan Edinson Cavani stak. Daar kwam een tamelijk verhitte halve finale tegen Peru (2-1) bij.

Daarin had Vidal al snel rood moeten krijgen, maar hij ontsnapte. Niet veel later werd tegenstander Carlos Zambrano wél weggestuurd. 'Die rode kaart was voor ons uiteindelijk vervelender dan voor hen', doelde Sampaoli op het verloop van de felle wedstrijd, waarin Peru goed meedeed. 'Dit was een van de moeilijkste wedstrijden dit toernooi. We speelden minder goed dan in andere duels, dus was het lastig.'

Dat Chili het tóch redde - in de finale wacht Argentinië of Paraguay - ziet Sampaoli als een 'grote droom' én een cadeau aan het Chileense volk. 'Het was onze verplichting om Chili in de finale te krijgen', jubelde hij. 'Nu moeten we ons wederom goed gaan voorbereiden, want de finale zal nóg lastiger gaan worden.'

Vertrouwen
Tegenover de Chileense televisie sprak ook Eduardo Vargas, maker van beide goals, over de overwinning. Zijn tweede treffer, en dus de winnende, was een beauty van grote afstand. 'Ik train daar zó vaak op, en het ging de laatste dagen best aardig. Dus toen ik de kans zag, had ik er alle vertrouwen in dat de bal erin zou gaan.' De prachtgoal was genoeg voor een finaleplek voor zijn land.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.