Sampaoli wil met Sevilla het onmogelijke mogelijk maken

Reacties

In de achttiende speelronde van de Primera División neemt Sevilla het voor de derde keer in twaalf dagen op tegen Real Madrid (zondag, aftrap 20.45 uur). VI-redacteur Lentin Goodijk over de verrassende nummer twee van Spanje.

Sampaoli wil met Sevilla het onmogelijke mogelijk maken

De handen van Jorge Sampaoli (foto) moeten blauw aanzien na een wedstrijd van Sevilla. De Argentijn staat zijn ploeg ieder duel negentig minuten lang op te peppen langs de lijn. Net zoals andere grote tactici als Pep Guardiola en Antonio Conte leeft Sampaoli emotioneel mee met zijn spelers in de hoop zijn onuitputtelijke tactische plannen terug te zien op het veld. En dat gebeurt bij Sevilla regelmatig met succes, sterker nog: na zeventien speelronden houdt de club zelfs Barcelona onder zich.

Maar daar doet Sampaoli het niet voor. De Argentijnse oefenmeester wil namelijk ook koploper Real Madrid voorbij. Het verschil met De Koninklijke - nu al veertig duels op rij ongeslagen - bedraagt vier punten, al heeft Real wel nog een duel tegoed. 'We moeten het gat verkleinen', zei Sampaoli in gesprek met Marca. 'Het wordt een finale. Een wedstrijd waarin we een signaal kunnen afgeven: wij gaan voor het kampioenschap.'

Het zijn opvallend stellige woorden van Sampaoli bij een club die 71 jaar geleden de enige landstitel in de historie won. 'Als we winnen is het verschil nog maar één punt, dat leek voor iedereen onmogelijk.' Onmogelijk' is echter een term waar de Sevilla-trainer geen boodschap aan heeft. Ook als bondscoach van Chili presteerde hij het 'onmogelijke' door in 2015 ten koste van zijn vaderland Argentinië de Copa América te winnen.

Ook met Sevilla hoopt hij nu voor het eremetaal te gaan en dat begint steeds minder ondenkbaar te worden. Met het aantrekken van Internazionale-huurling Stevan Jovetic en de Franse verdediger Clément Lenglet hebben de Rojiblancos deze winter weer twee voltreffers te pakken in een selectie die toch al overloopt van het voetbalgogme. Met spelers als Wissam Ben Yedder, Franco Vázquez, Luciano Vietto en de herboren Samir Nasri heeft de Europa League-winnaar opvallend veel aanvallend vernuft in huis. Dat blijkt wel uit de voortdurend wisselende formaties van Sevilla, één van de redenen waarom veel tegenstanders geen vat krijgen op de ploeg van Sampaoli.

Tegen Real Madrid wierp dat zijn vruchten nog niet af. In het tweeluik in het Copa del Rey-toernooi bleef de club uit de hoofdstad ongeslagen (3-0 en 3-3), maar de clash met de Madrilenen zondag zal een andere wedstrijd worden dan het spectaculaire gelijkspel van donderdag. 'Iedereen met ook maar een beetje verstand begrijpt dat er weinig tijd tussen zit, dus dat we spelers sparen voor zondag, zodat we kunnen inlopen op Real', zei Sampaoli van tevoren al.

Waar Sevilla in het bekertoernooi nog een 3-1 zege liet glippen is dat in de Primera División geen optie meer. Driemaal moet scheepsrecht zijn voor de Andalusiërs in de jacht op een historische titel.

Programma
Leganés 14-01
13:00
Athletic de Bilbao
Barcelona 14-01
16:15
Las Palmas
Atlético Madrid 14-01
18:30
Real Betis Sevilla
Deportivo La Coruña 14-01
20:45
Villarreal
Valencia 15-01
12:00
Espanyol
Celta de Vigo 15-01
16:15
Alavés
Sporting Gijón 15-01
18:30
Eibar
Granada 15-01
18:30
Osasuna
Sevilla 15-01
20:45
Real Madrid
Málaga 16-01
20:45
Real Sociedad
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.