Samaras voor vele miljoenen naar Saoedi-Arabië

Reacties

Georgios Samaras is na een half jaar alweer vertrokken bij West Bromwich Albion. De 29-jarige ex-speler van SC Heerenveen kreeg nooit voet aan de grond bij de Premier League-club en koos daarom eieren voor zijn geld: hij tekende een lucratief contract bij Al-Hilal in Saoedi-Arabië.

Samaras voor vele miljoenen naar Saoedi-Arabië

Voor Samaras is het de tweede keer dat de gang naar de Premier League geen succes oplevert. In januari 2006 verruilde de 1 meter 92 lange aanvaller Heerenveen voor Manchester City, waar hij na twee jaar weer weg mocht. Bij Celtic was Samaras getuige 243 officiële duels en 71 treffers succesvoller, wat hem sterkte in de overtuiging dat het in Engeland ditmaal wel ging lukken.

Bij The Baggies was dit seizoen echter niet meer dan een reserverol weggelegd voor Samaras, die slechts 215 minuten in actie kwam. Toen Al-Hilal op de stoep stond was de conclusie daarom snel getrokken. De 79-voudige international kan in Saoedi-Arabië de komende drie jaar naar verluidt immers veertien miljoen euro verdienen. Bij Al-Hilal is voormalig Steaua Boekarest-coach Laurentiu Reghecampf de trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.