Salah beslist onderonsje tussen Strootman en Wijnaldum

Met Kevin Strootman in de basis heeft AS Roma in de nacht van maandag op dinsdag in een oefenwedstrijd met 2-1 gewonnen van het Liverpool van Georginio Wijnaldum.

Het duel in het bloedhete Busch Stadium in St. Louis werd in de 62ste minuut beslist door een treffer van Mohamed Salah, die bij de pinken was om een rebound tot doelpunt te promoveren. Halverwege stond het 1-1 door treffers van Edin Dzeko na 29 minuten en Sheyi Ojo in de blessuretijd van de eerste helft. Via Danny Ings was Liverpool in de slotfase nog dicht bij een tweede gelijkmaker.

Wijnaldum hoefde als enige basisspeler van Liverpool in de rust niet achter te blijven in de kleedkamer. Uiteindelijk haalde manager Jürgen Klopp de van Newcastle United overgekomen middenvelder na zeventig minuten alsnog naar de kant. Strootman moest vijf minuten later het veld ruimen.

Liverpool vervolgt de voorbereiding zaterdag met een duel met Barcelona op Wembley. Een dag later treden The Reds aan tegen Mainz, de oude club van Klopp. Op 14 augustus begint voor Liverpool de nieuwe Premier League-jaargang met een uitwedstrijd tegen Arsenal. Roma speelt op 4 augustus nog tegen Montreal Impact alvorens de ploeg toewerkt naar 20 augustus, wanneer Udinese de eerste opponent is in het Serie A-seizoen.