Wijnaldum debuteert met oefenzege op Milan voor Liverpool

Reacties

Georginio Wijnaldum heeft zijn officieuze debuut voor Liverpool gemaakt. De middenvelder deed een helft mee in het oefenduel met AC Milan, dat de Engelsen toen de Oranje-international al naar de kant was nog naar zich toe trokken: 2-0.

Wijnaldum debuteert met oefenzege op Milan voor Liverpool

Wijnaldum werd deze zomer door Liverpool voor 27,5 miljoen euro overgenomen van Newcastle United. Omdat hij pas net in training was, kwam het vorige duel met Chelsea (0-1 verlies) nog te vroeg voor hem.

Tegen de Rossoneri startte Wijnaldum, net als onder anderen nieuwelingen Ragnar Klavan en Sadio Manรฉ, in de basis. In de eerste helft werd vervolgens niet gescoord. Halverwege vond manager Jรผrgen Klopp het voldoende voor Wijnaldum.

In de tweede helft was het Divock Origi die de score opende. De Belg verschafte zich met een effectieve beweging de ruimte om fraai in de lange hoek raak te schieten. Een intikker van Roberto Firmino zorgde ruim een kwartier voor het einde voor de eindstand.

Liverpool neemt het in het vervolg van de voorbereiding nog op tegen meer aansprekende tegenstanders. Zo wacht dinsdag een treffen met AS Roma en is zaterdag Barcelona de tegenstander. Milan ontmoet donderdag Chelsea nog in de strijd om de International Champions Cup, het vriendschappelijke toernooi waar ook dit duel met Liverpool deel van uitmaakte.

Bekijk hier al onze video's