Sainsbury: 'Ze probeerden ook Yaya Touré te halen'

Reacties

Na alle voors en tegens te hebben afgewogen was er voor Trent Sainsbury maar één conclusie: hij moest het avontuur bij Jiangsu Suning met beide handen aangrijpen.

Sainsbury: 'Ze probeerden ook Yaya Touré te halen'

Nederland achter zich laten was niet gemakkelijk, erkent Sainsbury in Australische media na zijn transfer naar Jiangsu Suning. 'PEC Zwolle is op en buiten het veld fantastisch geweest voor mij', zegt de Australische international.

Maar het aanbod uit China was simpelweg te mooi om te laten liggen. 'Om Europa te verruilen voor China was een aanzienlijke aanbieding nodig', zegt Sainsbury. Het was ook een aantrekkelijk voor PEC, dat ruim één miljoen euro krijgt voor de verdediger die in de winter van 2014 bij de Overijsselse club was neergestreken. Daarmee kan vaart gemaakt worden met het verlengen van contracten.

Sainsbury ziet zijn overstap naar Jiangsu Suning als een unieke kans om deel uit te maken van het sterk groeiende Chinese voetbal. 'Clubs betalen veel geld voor exceptionele spelers, helpen de competitie groeien en de lokale spelers zich te ontwikkelen. Het zal elk jaar beter worden.'

De activiteiten op de transfermarkt sterken Sainsbury in die gedachte. Zo is Jiangsu Suning bezig Ramires weg te halen bij Chelsea. 'Ze hebben ook geprobeerd Yaya Touré van Manchester City te halen. Dat bewijst hoe ambitieus ze zijn en hoe graag ze een topper willen worden in het Chinese voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.