PEC raakt Sainsbury definitief kwijt aan Jiangsu Suning

Reacties

Trent Sainsbury verruilt PEC Zwolle per direct voor Jiangsu Suning. De verdediger heeft een contract voor drie jaar getekend bij de Chinese club.

PEC raakt Sainsbury definitief kwijt aan Jiangsu Suning

Op de officiële website van PEC bedankt Sainsbury de club voor zijn tijd in Zwolle. 'De afgelopen twee jaar heb ik met veel plezier bij Zwolle gespeeld. Het voelde als een rit in de achtbaan; we hebben samen veel meegemaakt.'

'Hoogtepunt voor mij was de winst van de Johan Cruijff Schaal, aangezien ik de historische bekerfinale tegen Ajax geblesseerd vanaf de tribune moest bekijken. Ook de band met de supporters heb ik altijd fijn gevonden. Dank jullie wel voor de support, ik wens de club veel goeds voor de toekomst en wie weet tot ziens', besluit Sainsbury.

PEC Zwolle kon het bod van Jiangsu Suning simpelweg niet weigeren, laat technisch directeur Gerard Nijkamp weten. 'Trent heeft zich tijdens zijn periode in Zwolle goed doorontwikkeld. Zo heeft hij een plek in het nationale team van Australië veroverd, waarmee hij vorig jaar de Azië Cup won, en maakte hij veel speelminuten in ons elftal. Voor zowel Trent als PEC Zwolle is deze overstap een hele mooie overeenkomst, waar we simpelweg geen nee tegen konden zeggen. De club wenst Trent veel succes bij zijn nieuwe werkgever in China.'

De 24-jarige Sainsbury kwam in de winter van 2014 over van de Australische club Central Coast Mariners. Sindsdien speelde de centrumverdediger 27 wedstrijden voor PEC Zwolle, waarin hij één keer scoorde. Bij Jiangsu Suning gaat Sainsbury werken met trainer Dan Petrescu, de Roemeense oud-international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.