Sahin en Podolski kunnen ultieme feestweek Besiktas niet voorkomen

Reacties

Het is een schitterende week voor Besiktas. Een paar dagen nadat de ploeg voor het eerst in vier jaar tijd weer landskampioen werd, wonnen The Black Eagles ook voor het eerst sinds 2011 de Turkse beker. Daarvoor won het van een paar oude bekenden.

Sahin en Podolski kunnen ultieme feestweek Besiktas niet voorkomen
© Pro Shots

Afgelopen weekend kreeg de Turkse competitie een zinderende ontknoping. Besiktas begon als koploper van de Süper Lig aan de laatste speelronde, maar leek lang op een 1-1 gelijkspel te blijven steken, waardoor achtervolger Galatasaray op titelkoers lag. Door een doelpunt van Rachid Ghezzal kon Besiktas twintig minuten voor tijd alsnog juichen, waarmee de eerste titel sinds 2016/17 een feit was voor The Black Eagles. Een paar dagen later werd direct de dubbel in de wacht gesleept.

De bekendste naam bij Besiktas (waar Oguzhan Özyakup ontbrak) was die van Atiba Hutchinson: de ex-PSV'er droeg dinsdagavond de aanvoerdersband. Opvallend genoeg stonden er bij competitie-laagvlieger Antalyaspor ook een paar grote namen in de basis. Zo mochten middenvelder Nuri Sahin en aanvaller Lukas Podolski beginnen, net als  Ruud Boffin, de Belgische ex-keeper die deels werd opgeleid door PSV en ook nog speelde voor MVV Maastricht, FC Eindhoven en VVV-Venlo.

Zij waren uiteindelijk geen partij voor de kersverse landskampioen, die het verschil al in het eerste halfuur maakte. De Braziliaanse middenvelder Josef tekende al na twee minuten voor de 1-0, na een halfuurtje verdubbelde Valentin Rosier die voorsprong. Het bleef ook bij 2-0, waardoor Besiktas voor het eerst sinds 2008/09 de dubbel heeft gepakt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.