Saaie Merseyside derby eindigt in doelpuntloos gelijkspel

Liverpool en Everton hebben van hun onderlinge treffen niet bepaald een aantrekkelijk schouwspel kunnen maken. De twee rivalen hielden elkaar op een doelpuntloos gelijkspel.

Saaie Merseyside derby eindigt in doelpuntloos gelijkspel

In de altijd beladen derby van Merseyside had Daniel Sturridge een moeilijke dag. De aanvaller van Liverpool is de aangewezen persoon om het wegvallen van de langdurig geschorste Luis Suarez op te vangen, maar was compleet op zichzelf aangewezen. Liverpool had moeite om de aansluiting te vinden met de voorste linie, waardoor Everton (met Johnny Heitinga op de bank) vrij comfortabel overeind bleef.

De ploeg van manager David Moyes kreeg in de eerste helft dan ook de grootste kans. Marouane Fellaini schoot hard, maar net voorlangs. Aan de andere kant was Philippe Coutinho een van de weinige spelers die de wedstrijd wat extra's bracht. De talentvolle spelmaker kon doorlopen op doelman Tim Howard, maar op het laatste moment stopte Phil Jagielka hem nog af.

Het zegt genoeg over het duel dat Howard en collega-doelman Pepe Reina in de eerste helft geen enkele redding hoefden uit te voeren. De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang. Na rust moest Howard wel aan de bak toen Sturridge gevaarlijk werd; de Amerikaan stopte de spits af.

Binnen het uur veerden de supporters van Everton toch nog op. Het was echter voor niets. Een doelpunt van de Toffees werd afgekeurd toen bij een hoekschop Victor Anichebe zijn directe tegenstander vasthield op het moment dat Sylvain Distin (tweede van rechts) binnen kopte. De beslissing van scheidsrechter Michael Oliver leek zwaar bestraft.

Na de teleurstellende derby moesten beide ploegen zich tevreden stellen met een punt. Liverpool bivakkeert nu met nog twee duels te gaan op de zevende plaats met 55 punten. Everton staat één plekje hoger met zestig punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen