Saai duel brengt eerste zege voor De Graafschap

De Graafschap heeft de eerste overwinning van het seizoen veilig gesteld. Op de Vijverberg werd NEC verslagen met 1-0. Spectaculair was het duel allerminst.

Saai duel brengt eerste zege voor De Graafschap

Soufian El Hassnaoui ontpopte zich tot man van de wedstrijd voor de thuisploeg. Zijn treffer was voldoende voor de eerste overwinning van De Graafschap. NEC stelde teleur. De ploeg van trainer Alex Pastoor nam geen initiatief en moest dat met de tweede nederlaag van het seizoen bekopen.

De thuisploeg oogde een stuk krachtiger dan NEC en won het merendeel van de duels. Toch blijft de nadruk liggen op het lage niveau van de wedstrijd. Na negentig minuten was het dan ook twijfelachtig of De Graafschap de overwinning te danken had aan een sterk optreden van zichzelf, of een zwak optreden van NEC.

De Graafschap, dat tegen FC Utrecht (2-2) en Excelsior (1-1) punten behaalde, verloor tot dusverre allebei de thuiswedstrijden. Tegen Ajax verloren de Doetinchemmers de openingswedstrijd (4-1), de vorige speelronde was ADO Den Haag met 3-0 te sterk. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's