Rutten ziet progressie ondanks 'pakjesavondtaferelen'

Reacties

Hoewel Feyenoord vooral won dankzij het gebrek aan tegenstand van Excelsior, zag trainer Fred Rutten dat zijn ploeg ook in de met 5-2 gewonnen Rotterdamse derby weer progressie boekte. Het leidde er bij Lex Immers toe dat hij openlijk zijn ambities voor de landstitel uitsprak.

Rutten ziet progressie ondanks 'pakjesavondtaferelen'

Tegen FC Dordrecht en Sevilla moest Rutten nog lang 'billenknijpen' voor hij wist dat de drie punten in de tas waren, dat was op Woudestein wel anders. 'Ja, ik heb in fases van de wedstrijd bijna als voetballiefhebber op de bank gezeten', reageerde Rutten bij FOX Sports. 'Het is een terechte overwinning, maar we hadden er meer kunnen maken en kregen twee tegendoelpunten die niet nodig waren geweest. Maar al met al was het een geslaagde avond.'

Dat zit hem voor Rutten in de details. 'Ik zie iedere keer weer kleine onderdelen die de spelers oppikken. Vandaag was dat vooral het geduld dat het team wist te bewaren. Het elftal blijft zich ontwikkelen', aldus de 52-jarige Wijchenaar, die met Feyenoord 22 van de beschikbare 24 punten haalde in de laatste acht competitieduels.

Lex Immers stelde vast dat Feyenoord nog stappen heeft te maken. 'De goals die wij maken dwingen we zelf af door de tegenstander vast te zetten, maar de goals die we tegenkrijgen zijn wel pakjesavondtaferelen', vertelde de Hagenaar over de tegentreffers van Jeff Stans en Sven van Beek (eigen goal), die ervoor zorgden dat de reeks zonder tegengoal van ruim zeshonderd minuten ten einde kwam.

Immers keek vervolgens alvast vooruit naar volgende week, waarin AZ (14 december) op bezoek komt en drie dagen later de verplaatste uitwedstrijd tegen PSV wacht. 'Wij mogen niet verliezen bij PSV', constateerde Immers met het oog op de titelstrijd. 'Als Feyenoord moet je uitspreken, zeker in dit seizoen en zoals wij nu voetballen, dat je absoluut voor de schaal wil gaan. Ik denk ook dat het mogelijk is, maar wij mogen in geen enkele week een steek meer laten vallen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.