Rutten wil in het zonnetje puntjes op de i zetten

Reacties

Feyenoord-trainer Fred Rutten meent dat het trainingskamp in Dubai voor de Rotterdammers niet gezien moet worden als een tweede voorbereiding. De coach vertelde na de 2-1 oefenzege op FC Emmen van zondag dat de week vooral gebruikt zal worden om toe te leven naar de lastige hervatting van de Eredivisie, op 18 januari tegen FC Twente.

Rutten wil in het zonnetje puntjes op de i zetten

'Mij interesseert het dat iedereen fit is. Verder til ik niet zo zwaar aan deze wedstrijd', wilde Rutten in gesprek met FOX Sports niet al te diep ingaan op de wedstrijd van zondag. Feyenoord zal met de oefenzege op zak afreizen naar Dubai om volgens Rutten 'een week lekker te trainen in het zonnetje'. 'Ik zie het ook meer als een normale trainingsweek en zeker niet als een tweede voorbereiding. Daar is de winterbreak veel te kort voor. Fysiek verliezen de spelers bijna niets. Iedereen krijgt wel de kans om weer even scherp te worden in het hoofd. Het thuisduel met Twente staat centraal. In Dubai kunnen we wat dat betreft mooi de puntjes op de i zetten.'

Eerder kondigde Rutten al wel aan een formatie met twee echte buitenspelers als optie te zien. In de eerste seizoenshelft speelde Jens Toornstra veelvuldig als rechtsbuiten. Tegen Emmen experimenteerde Rutten nog nauwelijks. 'Als ik dingen ga uitproberen, dan doe ik dat bovendien in een partijspel van elf tegen elf op de training.'

Oorlogssterkte
Rutten wilde eveneens niet ingaan op de nodige transfergeruchten, maar erkent dat de situatie van Feyenoord heel anders is dan in augustus. 'Nu is het een totaal ander perspectief. Toen waren wij nog niet op oorlogssterkte, nu zijn we dat wel. Daardoor kijken we heel anders aan tegen de transferwindow dan in augustus.'

Rutten sloot de komst van nieuwe spelers echter niet uit. 'Wij zijn een grote club en dan blijf je altijd op zoek naar opties om het team te versterken, binnen de mogelijkheden die de club heeft. Dat betekent dus níét dat we expliciet op zoek zijn', aldus Rutten, die bevestigde dat Wesley Verhoek en Ruben Schaken niet mee gaan naar Dubai. Beiden zijn in Rotterdam op het tweede plan geraakt en mogen vertrekken.

Zelf beschikt Rutten over een aflopend contract. 'Maar een contractverlenging is nu nog geen thema. Als je in een groot bedrijf werkt – en dit is een groot bedrijf – dan zijn er evaluatiemomenten. Later deze maand gaan we om de tafel zitten en evalueren', hield Rutten zich op de vlakte. De coach van de Rotterdammers had zondag uitermate genoten van de opkomst. Liefst dertigduizend fans trokken naar De Kuip voor het oefenduel. 'Deze club leeft', besloot de Feyenoord-trainer.

De volledige selectie voor het trainingskamp in Dubai:
Keepers: Erwin Mulder, Kenneth Vermeer, Ronald Graafland en Kamil Miazek.
Verdedigers:
 Luke Wilkshire, Sven van Beek, Terence Kongolo, Lucas Woudenberg, Khalid Boulahrouz, Miquel Nelom en Joris Mathijsen.
Middenvelders:
 Lex Immers, Jordy Clasie, Wessel Dammers, Rick Karsdorp, Tonny Vilhena, Bart Nieuwkoop, Jens Toornstra en Karim El Ahmadi.
Aanvallers:
 Mitchell Te Vrede, Jean-Paul Boëtius, Bilal Basaçikoglu, Colin Kazim-Richards, Elvis Manu, Jari Schuurman en Anass Achahbar. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.