Rutten: 'Voor iedereen een geweldige avond'

Reacties

Trainer Fred Rutten denkt dat Feyenoord goede kansen heeft om zich ten koste van AS Roma voor de achtste finale te plaatsen. Hij is trots op het 1-1 gelijkspel in Stadio Olimpico.

Rutten: 'Voor iedereen een geweldige avond'

'Dit is voor iedereen een geweldige avond', sprak hij tegen RTV Rijnmond. Rutten is niet verbaasd door het goede resultaat: 'We hebben eerder bewezen dat we het grote ploegen moeilijk kunnen maken in Europese wedstrijden', refereerde hij onder meer aan de 2-0 zege op bekerhouder Sevilla.

'Na de 1-0 van AS Roma hebben we ons prima hersteld en de wedstrijd goed opgebouwd', vervolgde Rutten. 'De tweede helft ontstonden er ruimtes op het veld, die ons hebben geholpen. De tegenstander kon ook geen echte pressing meer op ons uitoefenen.'

Mathijsen
Rutten baarde opzien door na het geblesseerd uitvallen van Luke Wilkshire niet Joris Mathijsen, maar Rick Karsdorp in te brengen. Het zorgde voor een woedende reactie bij Mathijsen. 'Dat heb ik niet zo ervaren', relativeerde Rutten, die vond dat Karsdorp een uitstekende wedstrijd had gespeeld. Overigens was Wilkshire niet de enige Feyenoorder die gekwetst van het veld stapte, want Rutten juichte na de gelijkmaker van Colin Kazim-Richards zó uitbundig dat het hem een blessure opleverde.

Rutten kan volgende week thuis tegen Roma niet beschikken over Lex Immers en Wilkshire, die door hun gele kaarten tegen Roma geschorst zijn. Het baart hem niet overdreven veel zorgen: 'Het is altijd vervelend, maar als we volgende week ons strijdplan weer net zo goed kunnen uitvoeren als vandaag, hebben we zeker mogelijkheden om een ronde verder te komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.