Rutten: 'Onze beste eerste helft van het seizoen'

Volgens Feyenoord-trainer Fred Rutten had zijn ploeg drie punten verdiend tegen AZ (2-2). Vooral over de eerste helft was hij laaiend enthousiast.

Opvallend, want AZ stond na de eerste helft met 0-2 voor door doelpunten van Muamer Tankovic en Wesley Hoedt. 'Misschien speelden we wel onze beste eerste helft van het seizoen', stelde Rutten tegen FOX Sports. 'Het was ongelooflijk dat we bij rust met 0-2 achter stonden. We gaven AZ geen moment de mogelijkheid het spel te spelen dat ze graag wilden.'

Ook na rust zag Rutten, die beide tegendoelpunten afdeed als 'onachtzaamheidjes', zijn elftal domineren. 'We gingen het gevecht aan en scoorden snel (via Colin Kazim-Richards, red.). Misschien kwam er daardoor wat te weinig overleg in ons spel, want AZ kreeg een of twee heel goede kansen.' Feyenoord leek in eigen huis ten onder te gaan, maar Jordy Clasie voorkwam dat in de extra tijd. Rutten: 'Daar ben ik heel gelukkig mee.'

De Feyenoord-coach stond tot slot stil bij het uitvallen van Jens Toornstra, die door een hamstringblessure waarschijnlijk enkele weken uit de roulatie is. De topper tegen PSV van woensdag gaat dus waarschijnlijk ook aan hem voorbij: 'We hebben een brede selectie. Het is nu aan andere spelers om op te staan. Dit is heel teleurstellend, vooral voor Toornstra zelf.'