Rutten looft Manu: 'Hoe moet je die gozer nou bespelen?'

Feyenoord-trainer Fred Rutten had zondag na de zege bij AZ (1-4) lovende woorden over voor zijn aanvallers Elvis Manu en Anass Achahbar. Het duo tekende bij elkaar voor drie treffers, tot tevredenheid van de coach.

Na de eigen goal van Derrick Luckassen zorgde Achahbar voor 0-2 en Manu voor 0-3 en 0-4. Vooral laatstgenoemde kon ook bewondering van zijn trainer rekenen. 'Ik ben zelf verdediger geweest en denk altijd: Hoe moet je die gozer nou bespelen? Dat is heel moeilijk, want er zit zó veel dreiging in. En dat ie vandaag twee keer scoorde, is mooi voor hem. Maar dat had ook het dubbele kunnen zijn', sprak hij tegenover FOX Sports.

Rutten had daarnaast verrassend basisplaatsen voor zowel Achahbar als Colin Kazim-Richards. Een experiment met wisselend succes. 'In grote fases van de wedstrijd pakte dat wel redelijk goed uit', zag de trainer. 'En als Anass dan ook nog zo'n goal maakt is het helemaal goed. Maar het kan nog beter. Anass moet op die positie leren wat z'n kwaliteiten zijn. Hij moet niet op eigen helft een actie maken, maar op de helft van de tegenstander, in het strafschopgebied.'

Dubbel
Manu was cijfermatig gezien weliswaar de grote man, hij was zelf toch maar gematigd tevreden. 'Ik scoorde er twee en had een assist, maar ik had er nog wel meer kunnen maken', sprak hij. 'We hebben gewonnen, het resultaat is goed en ik ben belangrijk geweest. Maar toch heb ik een dubbel gevoel: ik heb twee behoorlijke kansen gemist. Ik had een beetje pech.'