Rutten: 'Ik lijk TiTa Tovenaar wel'

Fred Rutten heeft een ontevreden gevoel overgehouden aan het gelijkspel tegen Vitesse, maar de Feyenoord-trainer is zijn club dankbaar voor het vertrouwen.

Rutten gaf tegenover FOX Sports aan niet blij te zijn met het duel met Vitesse. 'Ik ben wel tevreden over ons spel in de eerste helft, maar het tweede bedrijf en de uitslag waren minder. Ik denk namelijk dat wij de beste kansen hebben gehad, zeker voor rust. Over het grote geheel ben ik ontevreden.'

Toch was het veldspel van de Rotterdammers opnieuw goed, terwijl er na de moeizame start van het seizoen nog veel kritiek op het functioneren van Rutten was. 'Ik lijk TiTa Tovenaar wel', grapte de oefenmeester. 'Maar ik ben niet belangrijk, dat zijn de spelers. Ik heb ook in het buitenland gewerkt (Schalke 04, red.) en daar werd ik na drie verloren wedstrijden ontslagen. Ik ben blij dat deze club dat niet heeft gedaan.'

Rutten wil met Feyenoord meer op balbezit spelen en dat is volgens hem de basis van het huidige succes. 'Als je een team wilt ontwikkelen, dan is de basis dat de spelers de visie van de coach volgen. Ze moeten iets anders doen dan ze gewend zijn en soms zie je ze in wedstrijden terugvallen op het oude systeem, waar ze de afgelopen drie jaar resultaten mee hebben gehaald. Maar ik ben gelukkig dat de spelers ervaren dat dit ook een manier is om resultaat te halen.'

Voetbalgevecht
Vitesse-trainer Peter Bosz zag zijn elftal voor het eerst in 23 duels weer eens de nul houden. 'In de eerste helft was het een open wedstrijd, ondanks het feit dat er weinig kansen waren voor beide doelen', meende de oefenmeester. 'Wij hadden in de tweede helft wat meer grip op het duel dan Feyenoord. Het was een heerlijk voetbalgevecht. Een 0-0 klinkt vaak saai, maar dat was het zeker niet.'